IIBLC® Certified Green Belt in Lean

In deze opleiding leren we de Lean methodologie en Lean technieken toepasbaar in een productie- en dienstenomgeving, zoals P2P-Procurement to Pay, R2C-Receivables to Cash, R2R-Recruitment to Retire, klantendienst en alle administratieve processen. Transactionele processen verschillen sterk van productie processen: ze zijn virtueel en onzichtbaar en vragen daarom een andere aanpak. De opleiding is zeer praktisch gericht met veel oefeningen: al doende leert men het best. Breng je eigen project mee of deel met ons je problemen in project management. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Deze opleiding biedt ook een grondige voorbereiding voor het “Certified Green Belt in Lean” IIBLC® examen.

Inhoud van de training:

 • de waarde en het potentieel gebruik van de Lean methodologie en technieken in een bedrijf. We bekijken hoe we toegevoegde waarde voor de klant in elke transactie kunnen brengen: 7+1 verslinders, opbouw van doorlooptijd en het effect van het verkorten van de doorlooptijd.
 • Value Stream Map en Swimlane (typisch voor dienstenomgeving) - het fundament van Lean - worden in detail behandeld. We bouwen een Swimlane op en bekijken hoe we wachttijden in ons proces kunnen elimineren en doorlooptijden verkorten.
 • Technieken zoals: takt-time, pitch, runner, kanban, supermarket, one-piece flow, FIFO, EPEI, 5S, SMED worden met concrete voorbeelden en oefeningen aangeleerd. 
 • Technieken om verbeteringsactiviteiten beter te organizeren, coördineren en te borgen, zoals: Kaizen, Standaard werk, Poka-Yoke en visueel management.
 • Rollen en verantwoordelijkheden in een project team
 • Om wille van het specifiek vakjargon van Lean is al het trainingmateriaal in het Engels.     De opleiding zelf is Nederlands of Engels gesproken.

Projectleiders, Teamleden en Sponsors van Lean projecten of leden die meewerken aan de Lean transformatie binnen het bedrijf.
Consultants (interne of externe) die een Lean transformatie leiden of zich willen voorbereiden op dit examen.

De trainingen die in Praag doorgaan worden georganizeerd de week voor het IIBLC examen.   Maandag starten we om 12:00u met een snack en we eindigen vrijdag om 15:00u.  Zo kunnen deelnemers nog naar huis vliegen of zich voorbereiden voor het IIBLC examen zaterdag.

Volgende data zijn voorzien in Praag

 • Maandag 11/12 tot en met Vrijdag 15/12
 • Maandag 12/03/18 tot en met Vrijdag 16/03/18
 • Maandag 11/06 tot en met Vrijdag 15/06
 • Maandag 10/09 tot en met Vrijdag 14/09
 • Maandag 10/12 tot en met Vrijdag 14/12

 

Training offersPrice (EUR)
(excl. examination fee)
  3 550,00
  (*) All prices are exclusive VAT.

  Subscribe to training

  Participant's details
  Invoicing details
  If different from participant's details